A BME-FRT (Formula Racing Team) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem versenycsapata, mely 2008 óta vesz részt a Formula Student versenysorozatban. Ez a bajnokság a világ mérnökhallgatóinak egyik legnívósabb megmérettetése. A verseny és a projekt célja a hallgatók elméleti tudásának gyakorlati tapasztalatokkal való kiegészítése, illetve – a cégszerű belső struktúrának köszönhetően – a leendő fejlesztőmérnökök valós munkaközegbe való integrálása az egyetemi évek alatt.

Együttműködésünk a csapattal 2007 őszén indult, miután elhatározták, hogy a 2008-as szezonban két versenyen is indulni szeretnének. Vállalatunk, az egyetemhez fűződő szoros kapcsolata révén támogatásáról biztosította a lelkes hallgatókat, mivel cégünk a projekt céljaival az első perctől kezdve azonosulni tudott. Szponzoráció tekintetében vállalatunk több formában is jelen van a BME-FRT életében, támogatva a fiatal tehetségeket és a leendő munkaerő képzését.

Az idei évtől kezdve a thyssenkrupp és a BME Formula Racing Team még szorosabb együttműködésbe kezdett. Hajtásszabályzás csoportunk egyedülálló lehetőséget kapott, amely keretein belül lehetőségük volt a vállalat munkatársaival közösen kialakítani egy új fejlesztőkörnyezetet. A  2-3 heti rendszerességgel történő konzultációk során a csapattagok megismerkedhettek a cég által használt módszerekkel és eszközökkel. Az elmúlt években a már végzett csapattagok jelentős százaléka a vállalatnál helyezkedett el, így mára már a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. munkatársaként segítik a csapatot szakmai tudásukkal.

Please publish modules in offcanvas position.