A Craft nemzetközi szoftverfejlesztői konferenciát 2014 óta rendezi meg Budapesten minden év áprilisában az IBM Budapest Lab és a Prezi. Az egyre népszerűbb esemény célja a legújabb fejlesztői – elméleti és gyakorlati – újdonságok, technológiák bemutatása, amelyek elengedhetetlen részét kell, hogy képezzék egy sikeres szoftverfejlesztő (és cég) eszköztárának.

Idén a Magyar Vasúttörténeti Park adott otthont a konferenciának április 25. és 28. között: az első két nap folyamán több mint 25 workshopot rendeztek Budapest több pontján, a második két napon a szekcióüléseké volt a főszerep az említett, különleges hangulatú helyszínen. Az eddigi legnagyobb Craft esemény 46 országból csaknem 2000 látogatót vonzott, akik a szoftverfejlesztő közösség legjobb előadóitól és gyakorlati szakembereitől tanulhattak.

Idén a Craft platinafokozatú támogatóiként jelentünk meg a rendezvényen, ahol egy meglepetés kihívással is készültünk: programozási versenyünk legalább olyan népszerűnek bizonyult a résztvevők körében, mint a standunknál kínált frissen préselt narancslé. Szintén sok érdeklődőt vonzott önvezető Mercedes C200 modellünk, amelyen bemutattuk az önvezető autókhoz kapcsolódó fejlesztéseinket.

A konferencia második napján az „Eclipse/eszközfejlesztők napja” című workshopon Pintér Gergely, az AUTOSAR és fail-operational platform részleg vezetője, és egyik kiváló szoftvermérnökünk, Kovács Máté előadását hallgathatták meg a hazai és nemzetközi résztvevők „Modellalapú fejlesztés és kódgenerálás autóipari beágyazott rendszerekhez” témában.

A Craft 2017 részeként „A jövő utcája” nyitókiállítás április 22-23-án volt látható Budapest belvárosában a Madách téren. Az ingyenes, mindenki számára nyitott esemény célja az volt, hogy bemutassa és bárki számára elérhetővé tegye a hazai high-tech cégek legfrissebb, a jövőnket formáló innovációit. A kiállításon standunk mellett itt is megszemlélhették az érdeklődők a Craft rendezvényen bemutatott járművet, és természetesen a kollégák örömmel meséltek újdonságainkról, érdekességekről kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Még az is lehet, hogy néhány csillogó szempárral pár év múlva már a cégen belül találkozhatunk!

Please publish modules in offcanvas position.