A folyamatos bővülés miatt kinőtte, ezért nagyobb telephelyre, a dél budai, 11. kerületben található South Buda Business Parkba költözik a thyssenkrupp budapesti, a vállalaton belül is egyedülálló E/E (elektromos és elektronikus) kompetencia központja. A közel 900 magasan képzett mérnököt foglalkoztató autóipari fejlesztőközpontot 20 évvel ezelőtt alapította a thyssenkrupp és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy magyar ötlet megvalósítására. A fejlesztés során „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztettek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre.  Ma már olyan új alkalmazásokat is fejlesztenek, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy a saját önvezető rendszerek. A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon.

„Jelentős mérföldkő ez a változás az életünkben: amikor Magyarországra érkeztem, a fejlesztőközpontban alig negyvenen voltunk, ma pedig kilencszáz mérnök kollégánk van Budapesten, akiknek a munkájára különösen büszke vagyok. ”- fogalmazott Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.  

A költözködés több lépcsőben, több hónapon át fog tartani, legnehezebb feladatnak a laborok felépítése ígérkezik. A közel harmadával nagyobb környezetet úgy alakítják ki, hogy az támogassa az itt alkalmazott agile software development megközelítést, és még hatékonyabbá tegye a munkatársak együttműködését. 

A thyssenkrupp a legintenzívebb ipari és technológiai befektető Magyarországon. Az E/E kompetencia központ mellett a vállalat gyártással és összeszereléssel is foglalkozik hazánkban:  Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készítenek. Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtetnek, és még az idén megkezdik a mintegy 17 milliárd forintos zöldmezős beruházással létrejövő motoralkatrész gyár építését Pécsett.

Please publish modules in offcanvas position.