A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) nyolc kategóriában díjazta a 2019-ben Magyarországra érkezett beruházásokat, melyek közül „Az év K+F beruházója” díjat a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. kapta.  Az „Év Befektetője” gálaeseményen átadott elismerést Tagai Dóra, vállaltunk HR vezetője vette át Szijjáró Péter külgazdasági és külügyminisztertől, valamint Ésik Róberttől, a HIPA vezérigazgatójától.

A thyssenkrupp 1999 óta folytat kutatás-fejlesztési tevékenységet Magyarországon, a budapesti központunk a thyssenkrupp AG globális fejlesztőközpontjaként működik.  A kompetencia központ létszáma 2019-ben 66 fővel nőtt, így ma már több mint 900 magasan képzett magyar mérnököt alkalmazunk, akik elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésével szereztek nemzetközi ismertséget.

Az „Év Befektetője" gálán minden esztendőben az elmúlt év legjelentősebb beruházásait végrehajtó vállalatok (új befektetők és hazánkban már jelen lévők újrabefektetései), valamint egy hazai beszállító és egy ipari park részesülnek elismerésben.

Please publish modules in offcanvas position.