Vállalatunk megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel, hogy a két fél közötti kapcsolatok felépítésével még képzettebb informatikusok, villamos- és gépészmérnökök kerülhessenek ki az egyetemről. A megállapodás kiterjed az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadások tartására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint projekt és diplomamunkákban történő együttműködésre is. Ezen kívül cégünk kifejezetten diákok számára fenntartott munkahelyeket is biztosít, ahol tényleges kutatási és fejlesztési munkálatokban vesznek részt.

„Világszerte aktív piaci szereplőként pontosan látjuk az ipar és a képzés együttműködésének fontosságát. Mérnökeink piacvezető high-tech termékeken dolgoznak és számos szabadalom, know-how birtokosai. Olyan környezetet biztosítunk, ami minden fiatal mérnök számára komoly kihívás és karrierlehetőség. Tudatosan keressük az együttműködést az egyetemekkel, főiskolákkal, hiszen hosszú távon tervezünk Magyarországon” – fogalmazott ügyvezető igazgatónk, Marc de Bastos Eckstein.

A hazai kompetenciaközpont közel húsz éves tapasztalatait és know-how-ját a diákok első kézből tapasztalhatják meg: vendégelőadások során az aktuális tantárgyakhoz kapcsolódva mutatják meg, hogy az elméleti tananyag hogyan hasznosítható a gyakorlatban a fejlesztési munka során. Ezen kívül a thyssenkruppnál gyakorlatot végző vagy diplomázó hallgatók a legkorszerűbb fejlesztési eszközökkel dolgozva mélyíthetik el gyakorlati ismereteiket.

„A Debreceni Egyetem hagyományos orvos-, agrár- és tudományegyetemi profilja mellé – a régió munkaerő-piaci igényeihez és saját stratégiai célkitűzéseihez igazodva – magas színvonalú műszaki egyetemi képzést akar kialakítani, hogy a mérnökképzés kelet-magyarországi fellegvárává válhasson. Ebben a törekvésben jelent meghatározó lépést a thyssenkruppal való szerződéskötés. Fontos, hogy a német vállalat nemcsak képzőhelyként tekint a Debreceni Egyetemre, az együttműködés ugyanis a vendégoktatók és gyakorlati helyek biztosítása, a projekt- és diplomamunkában történő együttműködés mellett kiterjed a tudomány, a kutatásfejlesztés területére, a cég az intézményre mint innovációs forrásra is számít.” – hangsúlyozta Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

Vállalatunk kiemelt hangsúlyt fektet a jövő szakembereinek képzésére, ezért jelenleg is együttműködünk több hazai felsőoktatási intézménnyel, de gyakorlati szakképzést is indítottunk.

Debrecenben mintegy tízmilliárdos zöldmezős beruházás folyik, ahol egy körülbelül 100.000 négyzetméteres területen épül fel az új üzemünk. A gyárban 2018-tól kezdődően évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort gyártunk, 250 új munkahelyet teremtve ezzel a városban.

Please publish modules in offcanvas position.