A thyssenkrupp új autóipari gyárat nyitott Jászfényszarun, ahol az elmúlt hónapokban befejeződött az új futómű- és meghajtás-alkatrész előállító üzem építése. A gyárban elektromechanikus kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek készülnek német és nemzetközi autógyáraknak. A thyssenkrupp több mint 30 milliárd forint beruházással hozta létre az új gyárkomplexumot. A következő hónapokban a termelés felfutásával közel 500 új munkahely jön létre a telephelyen.

„Az elmúlt években Magyarország az európai autóipar egyik fontos szereplőjévé vált, csak a tavalyi évben közel 480 000 autó gördült le itt a szalagokról. Megrendelőink új beruházásaik során további gyárakat építenek, és mi is folytatjuk profitábilis növekedésünket Magyarországon. Ennek során a high-tech termékekre fektetjük a hangsúlyt, például elektromechanikus kormányrendszerekre, valamint a nagy hatékonyságú belsőégésű- és e-motorok alkatrészeire.”- fogalmazott Karsten Kroos, a thyssenkrupp Component Technology üzletágának vezérigazgatója. Jelenleg épül Derecenben a vállalat rugókat és stabilizátorokat előállító üzeme, amely még ebben az évben megkezdi a sorozatgyártást. Az ügyfelektől már elnyert megbízások tették szükségessé a termelési kapacitások bővítését Magyarországon. Ezzel a thyssenkrupp tovább folytatja nyereségorientált növekedési stratégiáját az alkatrész üzletágban: a divízió tavaly 14 százalékkal növelte megrendeléseiből származó bevételét.

A thyssenkrupp Európában először itt Jászfényszarun von össze két különböző terméktechnológiát egy telephelyen. A tevékenységek összekapcsolása komoly előnyt jelenthet a működésben valamint a költséghatékonyságban, és a vállalat ezeket a kettős telephelyeket az elmúlt években már sikeresen vezette be Kínában és az USA-ban.

Ezen kívül a thysenkrupp Győrben futómű összeszerelő üzemet valamint magyarországi autóipari ügyfelek számára egy acélipari szolgáltató központot működtet. A vállalat Budapesten üzemelteti szoftverfejlesztési kompetencia központját, ahol közel 700 mérnök fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftvermegoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez, illetve olyan új alkalmazásokat, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy az önvezető rendszerek.

Összesen Magyarországon az autóiparban mintegy 1 100 munkatársat foglalkoztat a thyssenkrupp.

Please publish modules in offcanvas position.