A Budapesthez közeli Drivingcamp vezetéstechnikai központban a sajtó képviselői számára nyílt napot szerveztünk, ahol a thyssenkrupp Components Technology Hungary legújabb technológiáit ismerhették meg és próbálhatták ki a résztvevők.

A rendezvény elején az újságírókat és a tévéstábokat Marc de Bastos Eckstein ügyvezető igazgató köszöntötte, aki kiemelte a budapesti kompetencia központunkban folyó munka fontosságát és a vállalat az elmúlt években elért sikereit és fejlődését.

A szakmai előadások sorát Varga Péter (Head of Projects, R-EPS) kezdte a Digitalizáció - És a jövő autóipari gyára c. prezentációjával. Szó esett az autóipart befolyásoló trendekről, a vevői elvárásokról és a thyssenkrupp által már bevezetett innovatív digitalizált gyártási megoldásokról is. Ezt követően Dr. Naszádos László (Department Leader, Hardware Department) kompetencia központunk legújabb fejlesztési irányairól tartott előadásában az elektromos szervokormányok fejlesztésének kihívásairól, az önvezető autók irányításának kérdéseiről, valamint a Steer-by-Wire kormányrendszerrel kapcsolatos érdekességekről számolt be. Csaba András (E/E Functional Project Leader) az önvezető autók irányításának összetettségéről tájékoztatta az újságírókat, végül pedig Szepessy Imre (Head of Advanced Development Technology & Innovation) a jövő kormányrendszere, a Steer-by-Wire technológia az autógyártók és a végfelhasználók számára biztosított előnyeiről tartott előadást.

A prezentációkat követően az újságírók megtekinthették a kiállított autóipari vezérlőegységeket (ECU) és a győri, jászfényszarui és debreceni telephelyeink termékeit és kipróbálhatták a SAE4 cockpit szimulátort is, amely a jövő kormányrendszerének működését szemléltette. A tesztpályán közben két Steer-by-Wire technológiával felszerelt Volkswagen Golf R autóval megtapasztalhatták a thyssenkrupp kormányrendszereinek előnyeit. Népszerű volt a kijelölt bójapályát teljesítő önvezető Ford Fiesta is, valamint az a lehetőség, hogy egy azonos típusú járművet vezetve a vendégek is összemérhették képességeiket a sofőr nélküli autóval.

A rendezvény sikerét a kiemelt sajtóérdeklődés is jelzi.

Please publish modules in offcanvas position.