A német thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Marc de Bastos Eckstein adta át a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. sz. gyermekklinikája (Tűzoltó utcai kórház) számára adományozott két infúziós pumpát, amit a kórház nevében Tóthné Kónya Kornélia főnővér és Farkas Andrea osztályvezető főnővér vett át.

A Tűzoltó utcai kórházban évi 100-150 új daganatos gyermeket látnak el, ez országosan az új gyermekdaganatos megbetegedések 40%-a.

A daganatos megbetegedések gyógyításában kiemelten fontosak a precíz adagolást biztosító infúziós pumpák, mert ezekkel az eszközökkel lehetséges a betegségért felelős leukémiás sejtek maradéktalan elpusztítása. Az infúziós pumpák képesek biztosítani a folyamatos infúziót, a gyógyszerek nagyfokú pontossággal való adagolását, a kemoterápiás gyógyszerek pontos, programozott bevitelét. A kemoterápia esetében a kézi adagolás egyáltalán nem lehetséges, mert a tökéletes pontosság létfontosságú. A gyerekek 2-4-6 órán keresztül kaphatják majd a gyógyszereket a pumpán keresztül. A kiszállítás előtt a pumpákat 24 órán keresztül tesztelik.

A 2 db pumpa mintegy 1.3 millió forintba került.

A világ 78 országban jelenlévő német thyssenkrupp idén húsz éve kezdte meg elektromechanikus kormányrendszereinek fejlesztését Budapesten, 2013 óta Győrben futóműveket szerelnek össze, Jászfényszarun  kormányrendszereket- és motoralkatrészeket gyártanak, Debrecenben pedig tavaly ősszel készült el a stabilizátor- és rugógyár.

Összesen Magyarországon az autóiparban mintegy 1500 munkatársat foglalkoztat a thyssenkrupp.

Please publish modules in offcanvas position.