A német thyssenkrupp új autóipari zöldmezős beruházásról döntött, és a következő hónapokban Pécsett egy új motoralkatrész gyár létesítését kezdik meg. A beruházás értéke mintegy 17 milliárd forintra rúg, az üzemben főtengely - és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő. Az új gyár építése idén szeptemberben kezdődik, a sorozatgyártás várhatóan 2020-ban indul. Az új gyártóegységgel mintegy kétszáz új közvetlen munkahely létesül.

A thyssenkrupp Magyarországon a leggyorsabban növekvő autóipari vállalatok közé tartozik. Ma már öt telephelyen összesen közel kétezer munkatárssal dolgozunk együtt. Az elmúlt években azonban nem csupán a legmodernebb gyárakba beruháztunk, hanem fejlesztési tevékenységeink szélesítésébe is. E/E kompetenciaközpontunk a legkiemelkedőbb európai szoftverfejlesztési központok közé tartozik. - fogalmazott Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp autóipari területének magyarországi ügyvezetője. 

A kompetenciaközpontban elektromechanikus „okos” kormányrendszerekhez fejlesztenek szoftvereket és újszerű kormányrendszer-koncepciókat dolgoznak ki, mint amilyen például a Steer-by-Wire (mechanikus helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító kormányrendszer) magasszinten automatizált, vagy önvezető rendszerekhez.      

A thyssenkrupp a gyártás területén is a legújabb digitális technológia, az Ipar 4.0 szabványaira támaszkodik: a pécsi alkatrészüzemben is minden egyes alkatrészt Data-Matrix kóddal látnak majd el. Ez a kódolás teszi lehetővé az adathálózathoz való csatlakozást: az előállítási folyamat minden egyes lépését, amin a munkadarab átesik, az alkatrész virtuális memóriájában tárolják el, így minden egyes termék rendelkezik saját részletes és egyedi előállítási történetével.

 A gyárainkban, üzemeinkben és a fejlesztési projektjeinkben is igen izgalmas feladatokkal találkoznak kollégáink, ennek köszönhetően az elmúlt években az egyik  legkedveltebb munkaadóvá váltunk Magyarországon. Nagyon örülünk ennek a pozitív hírnévnek, hiszen befektetéseinkkel hosszú távon tervezünk az országban, és a jó együttműködésre építünk a városokkal és a közösségekkel, ahol jelen vagyunk. – tette hozzá az ügyvezető.

A thyssenkrupp a legintenzívebb ipari és technológiai befektető Magyarországon: összesen az utóbbi három évben négy telephelyen már közel 50 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat autóipari beszállítói területen az országban és a pécsi gyár építése mellett a budapesti kompetenciaközpont is folyamatosan bővül.

A fejlesztés mellett a vállalat gyártással és összeszereléssel is foglalkozik hazánkban:  Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készítenek. Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtet.

Please publish modules in offcanvas position.