A thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontja részeként Veszprémben nyit telephelyet és 2 éven belül  80 jól képzett fejlesztő- mérnököt tervez felvenni. A veszprémi mérnöki szolgáltató-központ a német nagyvállalat speciális, globálisan is egyedülálló magyarországi autóipari K+F tevékenységét fogja támogatni.

A budapesti, közel 900 magasan képzett mérnököt foglalkoztató autóipari fejlesztőközpont története 20 évvel ezelőtt kezdődött a thyssenkrupp és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése eredményeképp egy magyar ötlet megvalósítására. A kompetenciaközpontban „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. Ma már olyan új alkalmazásokat is fejlesztenek, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy a saját önvezető rendszerek. A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon. A fejlődés azóta is töretlen, a fejlesztőközpont tavaly kezdte meg az átköltözést egy nagyobb irodába.

„A Covid-19 járvány alaposan átírta a terveinket, ezért különösen fontos, hogy meg tudjuk kezdeni az új mérnöki iroda kialakítását Veszprémben. A helyszín előnye, hogy itt már kialakulóban van egy autóipari tudásbázis és a budapesti kompetencia központból autóval kevesebb mint 1,5 óra alatt elérhető. Számos kiváló kollégánk végzett a veszprémi Pannon Egyetemen, ezért bízunk benne, hogy a jövőben jó partnerünk lesz ez az intézmény. Ezek voltak a legfontosabb szempontjaink az új telephely kiválasztásakor. Hosszú távon tervezünk Magyarországon, ezért most is előre tekintünk és folyamatosan elemezzük a helyzetet, hogy lássuk, mikor válik racionálissá további beruházásaink folytatása.”- hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary  ügyvezetője.

Az ügyvezető hozzátette: „Mivel az új központ elindítása és sikeres működése kiemelkedően fontos vállalatunk számára, az új veszprémi állásokat, például a tapasztalt szoftverfejlesztői pozíciókat már ma délutántól meghirdetjük a legnagyobb magyar állásportálokon és vállalatunk magyarországi honlapján is.

Please publish modules in offcanvas position.