A thyssenkrupp Automotive Technology szegmense folytatja hajtáslánc-üzletágának átalakítását, amely során a jelenlegi Camshafts vezérmű-üzletág igazodik az e-mobilitás erősebb növekedéséhez.  Az egység jelenleg a világ egyik vezető beszállítója belső égésű motor-, hibrid- és elektromos hajtásláncok alkatrészeinek terén egyaránt.

A termékspektrum elsősorban a hagyományos meghajtásban használt összeszerelt vezérműtengelyeket és vezérműveket, valamint autókhoz használt elektromos motorok forgórészeit foglalja magába.

A hajtáslánc alkatrészeket szállító üzletágunk átalakítását nagyon korai szakaszban elindítottuk. A belső égésű motorok hagyományos szelepvezérlés-rendszereiből kiindulva körülbelül tíz évvel ezelőtt kezdtünk új termékeket fejleszteni és az elektromos hajtásláncokhoz gyártásra felkészíteni. Ma már neves autógyárak számára gyártunk forgórészeket elektromos motorokhoz, és ezzel a termékkel a piacnál lényegesen gyorsabb növekedést érünk el. Most a nem belső égésű motorokhoz kapcsolódó új termékekkel folytatjuk az átalakulást. Magyarország nagyon fontos üzleti partnerünk, akivel közösen hosszú távol tervezünk előre, ebben a folyamatban is.  - fogalmazott Dr. Karsten Kroos, a thyssenkrupp autóipari divíziójának vezérigazgatója, aki Budapestre látogatott.

A vállalat megkezdte már például a teljes forgórészek fejlesztését, de ezzel párhuzamosan az elektromos járművek akkumulátorainak hőkezelés-menedzsmentjében új termékek kifejlesztésével is foglalkozik.

A kibővített termékportfólió és ezzel az üzletág  újrapozícionálása a szervezet új nevében is megmutatkozik: október 1-től, a vállalat pénzügyi évének kezdetétől Dynamic Components néven működik tovább a thyssenkrupp Automotive Technology szegmens ezen üzleti egysége.

Please publish modules in offcanvas position.