• Bővül az elektromechanikus kormányrendszerek gyártása
  • Mintegy 15 milliárd forint új beruházás
  • Közel 110 újabb munkahely a Jászságban

 

Fontos mérföldkőhöz érkezett a thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárának bővítése. A vállalat gyáraiban elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos- és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártanak  nemzetközi autóipari vevők számára. A thyssenkrupp magas minőségű termékei iránt a jelenlegi kihívásokban bővelkedő időszakban is folyamatos a kereslet, ezért döntött a vállalat a bővítés mellett.  A kapacitás-bővítő beruházás révén mintegy 11.000 m2-rel növekszik a jászfényszarui gyár területe, továbbá a gyárterületen belül kialakítanak egy 3,500 m2-es kamionparkolót is. A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe.

 

"A Magyarországra érkező rekordszámú modern autóipari beruházás jelenti a garanciát arra, hogy az európai recesszió ellenére a magyar gazdaság növekvő pályán tud maradni. Az új beruházások jelentik az egyetlen módját annak, hogy a magyar gazdaság az európai recessziót el tudja kerülni.”- fogalmazott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, a beruházás kapcsán tartott bokrétaavató ünnepségen, majd arra is kitért, hogy a Magyarországon gyártott kormányrendszereket a világ 109 országában használják, s hazánk az elektromechanikus kormányrendszerek exportjában az ötödik helyen áll a világranglistán.

 

„A COVID járvány és az Európa határvidékén zajló háború sohasem látott helyzetet teremtett az egész világ számára az elmúlt években. Különösen igaz ez egy olyan komplex iparág esetében, mint az autóipar. A thyssenkrupp hosszú távon tervez Magyarországon, ezért tovább folytatja fejlesztéseit az országban.”- emelte ki Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

 

A thyssenkrupp sikertörténete 1999-ben kezdődött Magyarországon, amikor magyar mérnökök és a thyssenkrupp közösen új, elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésébe fogtak. A vállalat mára bekerült a 100 legnagyobb hazai foglalkoztató és a legkedveltebb munkahely közé is, és ott van a top 50 exportbevételt produkáló hazai vállalat között. 2015-től kezdődően a thyssenkrupp összességében több mint 150 milliárd forint beruházást hajtott végre Magyarországon.

Please publish modules in offcanvas position.