Autóipari mérnökirodát nyitottunk Szegeden, és ezzel a város a legmodernebb elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésének egyik nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyszínévé válik. Vállalatunk magasan képzett mérnök munkatársai autóipari high-end hardver- és szoftverfejlesztést végeznek a világ legnagyobb autómárkáinak. A szegedi mérnökcsapat a budapesti és a veszprémi központjainkkal szoros együttműködésben tevékenykedik majd.  

Az elkövetkező három évben több mint 200 fővel tervezzük növelni mérnökeink létszámát Magyarországon, és Budapest, valamint Veszprém mellett Szeged ideális helyszínként kínálkozott: a döntés során meghatározó szempont volt a Szegedi Tudományegyetem jelenléte, valamint az, hogy Szeged az utóbbi években egyre inkább egyfajta regionális központ szerepét kezdi betölteni az IT szolgáltatások és szoftverfejlesztés területén. A thyssenkrupp most ezt a törekvést, fejlődést fogja erősíteni magasszintű tudást igénylő fejlesztési feladatok Szegedre telepítésével.  

Az új mérnöki szolgáltató-központ segítségével a vállalat piaci potenciálját hatékonyabban aknázhatja ki, és az 1100 mérnököt foglalkoztató budapesti irodával, valamint a több mint félszáz munkatársat foglalkoztató veszprémi irodával összehangoltan működve  jelentősen növeli a thyssenkrupp speciális K+F tevékenységének nemzetközi versenyképességét.

A bejelentésen jelen volt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere, vállalatunkat Tagai Dóra, a thyssenkrupp Components Technology Hungary HR vezetője képviselte.

Please publish modules in offcanvas position.