header-sajtomegjelenes.jpg

Rólunk írták

"A biztonságkritikus rendszerek potenciális hibáinak hatékony kiszűréséhez átfogó, és jól átlátható tesztkörnyezetre van szükség – a thyssenkrupp magyarországi csapata ezért elektromos kormányrendszereinek tesztelését mind szoftver-, mind hardveroldalon teljes mértékben saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi."

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül - HWSW.hu

2023.01.30.

"2019 végén a MádiLáncos Studio azt a feladatot kapta, hogy egy olyan modern iroda- és laborkomplexumot tervezzen, amely nem csupán kiszolgálja a szoftver- és hardverfejlesztés, tesztelés igényeit, hanem kifejezetten inspirálja a thyssenkrupp mérnökeit az új ötletekre, és olyan, a kreativitásnak teret biztosító közeget teremtsen, amelyben a szervezetileg egymástól távol eső csapatok teljesen önszerveződő, spontán módon is kapcsolódhatnak egymáshoz. Cikkünkből most megismerhető Az Év Irodája fő- és közönségdíját is elnyert komplexum."

A kapcsolódás terei – a thyssenkrupp új irodája - építészfórum.hu

2022.05.05.
"Az autóipari hardverfejlesztés a szigorú szabályozói elvárásoknak és persze az autógyártók követelményrendszereinek hála komoly szakmai kihívást jelentő iparág, amire az egyre inkább elhúzódó chiphiány is rátesz egy lapáttal. A szegmensben a kanyarokat folyamatosan bővülő mérnöki gárdával, illetve a chipgyártókkal ápolt szoros kapcsolattal lehet hatékonyan bevenni – ahogy azt az elektronikus kormányrendszereket fejlesztő thyssenkrupp is teszi, innen Magyarországról."

 

Hardverfejlesztés, a chiphiány ellenszelében - HWSW.hu

2021.11.22.
"Milyen szempontok érvényesülnek a fejlesztés során, ha a szoftver nem a laptop vagy az okostelefon kijelzője mögül köszön vissza, hanem az autópályán fogja velünk a kormányt? Biztonság, tesztelés, még több tesztelés és kiterjedt, rendszerszintű átlátás – amiről a thyssenkrupp budapesti fejlesztőcsapata gondoskodik. Termékük pedig mára szinte minden autógyártó járműveibe utat talált."

 

Szoftver, ami autók millióiban fogja a volánt - HWSW.hu

2021.10.28.
"Fejlesztőcsapat munkájának hatása egy világcég életére? Elektronikai és szoftverfejlesztő központ Budapesten? Önvezető autók? Csupa izgalmas téma egy videóblogger számára. Magyarósi Csaba a ZalaZone tesztpályán és a South Buda irodaházban forgatott azokról a fejlesztésekről, melyek  a tyssenkrupp budapesti központjában zajlanak."

 

Thyssenkrupp: Budapesten fejlesztik MAGYAROK a JÖVŐ AUTÓIT! - Magyarósi Csaba YouTube csatorna

2021.10.25.
"Nem csak az autógyártóknak, beszállítóiknak is rendkívül komoly IT biztonsági elvárásoknak kell megfelelniük – és miután a szegmens a járművek okosodásával a rosszindulatú felek számára is egyre vonzóbb célpont lesz, a biztonsági kihívások is csak növekedni fognak. A kormányrendszereket fejlesztő thyssenkrupp budapesti szakértőgárdával acélozza meg termékei védelmét és készíti fel azokat a potenciális későbbi fenyegetések kivédésére."

 

Már nem utópia az autók IT-biztonsági töréstesztje - HWSW.hu

2021.10.01.
"Az év kutatás-fejlesztési beruházása díjat a thyssenkrupp AG kapta. A német cég Budapesten új telephelyre költöztette a globális fejlesztési központját, és száz új dolgozót vesz föl."

 

Átadták az Év Befektetője díjakat - autopro.hu

2020.02.13.
"Húsz évvel ezelőtt jött létre a thyssenkruppon belül is egyedülálló, ma már több mint 900 magasan képzett mérnököt foglalkoztató E/E (elektromos és elektromechanikus) fejlesztő központ Magyarországon. A kompetenciaközpont, amelyet saját területén a világ legjobbjai között tartják számon, vezető autógyártók számára készít kormányrendszereket. Olyat is, amelyre jó eséllyel szükség lesz az elektromos- és önvezető autók korában, ezzel biztosítva a vállalat hosszú távú fennmaradását."

 

Húsz évvel ezelőtt kezdődött a történet - Ma már a világ élvonalában a magyar thyssenkrupp - portfolio.hu

2019.11.11.
"A thyssenkruppnál gyakorlati idejüket töltő hallgatók 95 százaléka a cégnél helyezkedik el. Rájuk már az egyetemi évek alatt is konkrét szakmai feladatokat bíznak a vállalatnál. A thyssenkrupphoz kerülő munkavállalók elsősorban a szakmaiság és a kiszámítható jövő miatt választják a vállalatot – mutatott rá Tagai Dóra, a thyssenkrupp HR vezetője."

 

thyssenkrupp: szakmaiság és kiszámítható jövő - autopro.hu

2019.10.29.
"A fizikai dolgozóknak a földrajzi közelség, míg a mérnököknek az izgalmas kihívásokat tartogató feladatok a legfontosabbak, amikor arról kérdezik őket, hogy mi miatt maradnak szívesen a thyssenkruppnál. Dolgozunk egy karrierút lehetőségen, ahol fel tudják mérni a kollégák, hogy honnan hova juthatnak el szakmailag – emelte ki Tagai Dóra, a thyssenkrupp HR vezetője."

 

A jövő azoké, akik alkalmazkodnak a változó világhoz- autopro.hu

2019.10.14.
"Jóval eltér a megszokottól a thyssenkrupp magyarországi története, hiszen a klasszikus multinacionális terjeszkedés helyett egy magyar elképzelés hozta ide a német vállalatot. A thyssenkrupp felkérésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktoranduszai által megalkotott elektromechanikus kormányszervó indította el húsz évvel ezelőtt ezt a sikertörténetet. Azóta a szűk fejlesztőcsapat egy 900 fős kompetencia-központtá a nőtte ki magát. A thyssenkrupp létrehozott egy összeszerelő üzemet és épített három gyárat is, idén pedig elkezdődik a negyedik pécsi gyár építése."

 

Több száz munkatársat keres a thyssenkrupp Magyarországon - autopro.hu

2019.10.03.
"A thyssenkrupp zöldmezős beruházással, a magyar kormány 5,57 milliárd forintos támogatásával megvalósuló üzemében nagyhatékonyságú vezérműtengely - és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő. A mintegy 200 új közvetlen munkahelyet teremtő épület már jövőre elkészül, és várhatóan a sorozatgyártás is elindul 2020-ban, 2022-ben pedig már teljes kapacitással termelhet a létesítmény."

 

2020-ra készül el a thyssenkrupp pécsi gyártóüzeme - autopro.hu

2019.10.02.
"A budapesti kompetenciaközpont mellett négy már működő és egy épülő gyárba keresnek kollégákat. Pécsett a cégcsoporton belüli legmodernebb, Ipar 4.0 módszereket alkalmazó üzem épül, amelyben elektromos meghajtású autókhoz is készülnek majd alkatrészek. Az új dolgozók háromnegyedét ismerősi ajánlások révén találja meg a thyssenkrupp – mondta Tagai Dóra HR-vezető."

A fejlesztőmérnöktől az operátorokig széles a munkaerő-skála a thyssenkruppnál - autopro.hu

2019.09.19.
"A hazai thyssenkrupp felkészült az autóipar jövőjére: Pécsett például többek között az elektromos hajtáshoz szükséges komponenseket is gyártanak majd, a budapesti kompetencia-központban pedig önvezető autózással kapcsolatos projekteken is dolgoznak. "

Tíz-tizenöt év múlva jöhetnek a teljesen önvezető autók - autopro.hu

2019.09.11.
"A folyamatos bővülés miatt kinőtte, ezért nagyobb telephelyre, a dél-budai, 11. kerületben található South Buda Business Parkba költözik a thyssenkrupp budapesti, a vállalaton belül is egyedülálló E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontja"

Új helyre költözik a thyssenkrupp budapesti kompetenciaközpontja - autopro.hu

2019.09.11.
"A rendezvény megnyitóján adták át a vásár díjait, ezek közül a nagydíjat a jászfényszarui Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft., a vásárdíjat a jászberényi MKB Bank, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját pedig a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. kapta."

Jász Expo és Fesztivál - jaszsagonline.hu

2019.09.06.
"Egy új, több ezer négyzetméteres szárnnyal bővült a rugó- és stabilizátor-gyártó üzem, már a berendezéseket telepítik."

Elkészült a ThyssenKrupp debreceni gyárának bővítése – fotókkal - dehir.hu

2019.08.23.
"Húsz éve kezdődött Magyarországon a thyssenkrupp sikersztorija az autóiparban. Okos kormányrendszereket fejlesztenek a thyssenkrupp budapesti kompetencia központjában."

Okos autókhoz okos kormányrendszerek - autopro.hu

2019.08.05.
"A tervek szerint már októberben letehetik az idén hazai autóipari üzleti egységének 20. alapítási évfordulóját ünneplő óriáscég vadi új pécsi gyárának alapkövét. Sőt, ősszel az építkezés mellett valószínűleg toborzásba is fognak majd, hiszen 2020 közepén már indulna a termelés – tudtuk meg a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetőjétől, Marc de Bastos Ecksteintól."

Elárulta, miért Pécset választotta a német világcég! - pecsma.hu

2019.08.02.
"A német Thyssenkrupp a kormány támogatásával 17,4 milliárd forintból vezérműtengelyeket gyártó üzemet épít Pécsen – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón."

Pécsen bővül a Thyssenkrupp - vg.hu

2019.06.21.
A tíz legbringásabb cég között a thyssenkrupp: "Több mint 4700-an ültek nyeregbe a Bringázz a munkába! kampány első két hete alatt, akik összesen 223 850 kilométert tekertek le, 32,2 millió forintot spóroltak a benzinen, és közel 36 tonna széndioxid kibocsátását kerülték el május 6. és 20. között." 

Két hét alatt majdnem 36 tonnával kevesebb széndioxid került a légkörbe a munkába bringázóknak köszönhetően

2019.05.21.
"Az önvezető autók korszaka feltartóztathatatlanul közelít, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb a kormánykerekek teljesen el fognak tűnni az utastérből. Addig is, amíg ez bekövetkezik, számos változás várható a kormányzás terén, például a mechanikus kapcsolat nélküli, „by-wire” rendszerek elterjedése, amik teljesen szabadon konfigurálhatók."

Repülőgépekről mintázták az autók új, magyar okoskormányát - origo.hu

2018.08.21.
"Az egyik legmeghatározóbb trend, az önvezető autók irányába történő elmozdulás például számos ma használt alkatrészt fog száműzni autóinkból. Tudják ezt a thyssenkruppnál is, ahol már javában készülnek egy olyan korszakra, ahol sem a kormányoszlopra, sem pedig a kormánykerékre nem lesz szükség."

Kihívott minket a thyssenkrupp, elfogadtuk! - Simán lenyomott minket az önvezető autójuk - portfolio.hu

2018.07.01.
"A Thyssenkrupp kormánya visszahúzódik, ha az autó vezet helyettünk."

Önvezető autó kormánya - origo.hu

2018.07.17.
„Új fejezetet nyit Debrecen gazdasági életében a német vállalat befektetése. Az építés elkezdődött, jövőre indul a gyártás.”

Megtörtént az első kapavágás, elindult a thyssenkrupp debreceni beruházása - dehir.hu

2017.05.12.
„Építészeti szempontból a két projekt a szintetikus szálerősítés révén kapcsolódik össze, mivel padlószerkezeteik High Grade szálerősítéssel készültek el. Mindkét esetben elvárás volt a csúcsminőség, ami a megrendelői igényességet mutatja.”

Mi a közös a Thyssenkrupp új jászfényszarui gyára és a Hungaroring boxutcája között? - epiteszforum.hu

2017.04.03.
A hazai kompetenciaközpont több éves tapasztalatát és know-how-ját a diákok első kézből tapasztalhatják meg.”

Még képzettebb mérnökök kerülhetnek ki a BME-ről a thyssenkrupp Steering segítségével - prim.hu

2017.03.31.
„A digitális iparnak az eddigi ipari forradalmaknál mélyebb változásokkal járó kialakulása akkor hozhat sikert egy országnak, ha együttműködik az új technológiák olyan "zászlóvivőivel", mint a ThyssenKrupp”

A thyssenkrupp globális központtá minősíti budapesti kutatás-fejlesztési központját - AUTOSZEKTOR.HU

2016.10.20.
„A ThyssenKrupp se sejtette, hogy ebből ilyen nagy biznisz lesz, de a jó együttműködés erős alapokat biztosított a magyar központ felépítéséhez, és a vállalatnak ma már ezermilliárd forint nagyságrendű bevétele van a magyar fejlesztésekből. A hazai mérnökök az elmúlt két évben egyre több olyan megbízást kaptak, amelyeknek az eredményei 5-15 év múlva jelennek meg, és most már egy külön osztály jött létre, ahol az autózás jövőjét kutatják.”

Elengedett kormánnyal, csukott szemmel is - INDEX.HU

2016.10.15.
"Energiatakarékos szervórásegítés, változó áttételezés, szellemkéz által végrehajtott sávváltások és parkolások: az autók kormánya hatalmasat fejlődött, de mindvégig megmaradt egy régi örökség, a mechanikus kapcsolat az első kerekekkel. Nem lesz azonban sokáig így: már készülnek a hatalmas távlatokat nyitó steer-by-wire rendszerek, és a legígéretesebb fejlesztés épp hazánkban zajlik."

Magyarok bábáskodnak az okoskormányos autó felett - ORIGO.HU

2016.09.25.
„Félezer mérnök gondolatai, ötletei cikáznak az éterben, s ha lenne rá eszköz, bizonnyal magas értéket mutatna a légkörben tapasztalható innovativitás kapcsán. 25 éve még csak 3 fős volt a cégnek dolgozó csapat, a bő százhatvanszoros növekedés Marc de Bastos Eckstein ügyvezető szerint a magyar szürkeállomány sikerének tudható be.”

Budapesten fejlesztik a jövő kormányrendszereit - AUTOPRO.HU

2016.09.15.
„Összességében elmondható, hogy bámulatos a hazai mérnökök munkája. Beszédes, hogy a német thyssenkrupp nem tervezett hazánkba kutatóközpontot, három magyar mérnök keltette fel bennük az érdeklődést, velük indult a mára 500 fős budapesti részleg. Ma a 10-15 év múlva megjelenő autókhoz fejlesztik a kormányműveket, ezért folytak bele az önvezető autók gyártásába is.”

Önvezető autó is készül ám hazánkban, ki is próbálhattuk - AUTONAVIGATOR.HU

2016.09.15.

Please publish modules in offcanvas position.