mainheader_rolunk_1920x800.jpg

A thyssenkrupp csoport tagjaként mi is a legjobb megoldásra, optimális szolgáltatás biztosítására és a lehető legjobb termék létrehozására törekszünk.

Világszerte 16 telephelyen dolgozunk olyan modern technológiai megoldások fejlesztésén, amelyekkel biztonságossá tesszük a járművek közlekedését. A  thyssenkrupp Automotive Technology budapesti leányvállalataként 1999 óta foglalkozunk személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével, a cégcsoporton belül egyedüli elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpontként. Az iránt köteleztük el magunkat, hogy a neves autógyárak igényeit kiemelkedő minőségű, innovatív termékekkel elégítsük ki. Célunk, hogy kormányrendszerünk biztonságos legyen és tökéletes vezetési élményt nyújtson ügyfeleink számára.
rlunk1.jpg
A folyamatos budapesti bővülés mellett cégcsoportunk 2012 óta vidéki helyszínekkel is erősíti magyarországi jelenlétét. Győrben a thyssenkrupp Automotive Systems alváz-specialistái már 2013 óta komplett futóműveket állítanak össze az Audi Hungária Motor Kft. részére just-in-sequence rendszerben. 2016-ban Jászfényszarun két újabb üzemmel bővült vállalatunk, ahol kormányművek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártása folyik 2018-tól. A thyssenkrupp debreceni csavarrugó- és stabilizátor üzeme szintén ettől az évtől kezdődően szolgálja ki a neves autóipari vállalatok igényeit, a legmagasabb technológiai körülmények között készült termékeivel. A budapesti kompetencia központhoz tartozó veszprémi irodánkat 2020-ban indítottuk el.

Munkánkat itthon és külföldön is három
kifejezés határozza meg

engineering.Bővebben

...az identitásunk része. Ez jellemzi a gondolkodásmódunkat, a világ minden táján. Megoldásokat fejlesztünk ügyfeleink számára, legyen szó nagy és átfogó vagy éppen kisebb projektekről. Diverzifikált ipari csoportként megbízható termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat kínálunk – pontos határidőre, kiváló minőségben és meggyőző ár-teljesítmény arány mellett. Ismerjük ügyfeleinket és piacainkat. Jelentős technológiai újításokba fektetünk be, hogy ezáltal kicsit jobbá tegyük a világot.

tomorrow.Bővebben

Több mint 200 éves ipari történetünk jelenti az erőt és a kompetenciát a további fejlődésünkhöz. Mindez önmagában azonban nem elegendő ahhoz, hogy megbirkózzunk a jövő kihívásaival, ezért gondolkodunk már ma arról, hogy mit vár tőlünk a holnap. Ez garantálja, hogy tudjuk, mire van szüksége a jövő világának és ügyfeleinknek. Olyan fenntartható megoldásokat fejlesztünk ki, amelyek képesek megfelelni a jövő kihívásainak. Mindemellett napról napra javítjuk a már működő funkciókat, és forradalmasítjuk az iparágakat, ha azok könnyebbé teszik az emberek életét, és versenyelőnyt teremtenek ügyfeleink számára.

together.Bővebben

Megosztjuk tudásunk, majd úgy gyúrjuk eggyé és használjuk fel, hogy valami újat hozzunk létre - vállalatokat, iparágakat és országokat átívelően. A „together” egy ígéret ügyfeleinknek, partnervállalatainknak és önmagunknak. Bizalommal vagyunk mások iránt és mások is megbíznak bennünk. Egy csapat vagyunk. Együtt dolgozunk. Tanulunk egymástól, és együtt haladunk előre. Végtére is, az igazán nagy célokat csak együtt lehet elérni.

Munkánkat itthon és külföldön is három
kifejezés határozza meg

Különleges feladatok, csúcstechnológia és csapatjáték felsőfokon

header-marckeckstein.jpg

Marc de Bastos Eckstein

Ügyvezető igazgató, thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.
Különleges helyen üdvözölhetlek, kedves Látogató! Más multinacionális vállalatoktól eltérő motivációval érkeztünk Magyarországra 1999-ben, amikor a német ipar meghatározó szereplőjeként egy kis magyar mérnökcsapattal közös munkába kezdtünk. Ennek a közös munkának is a sikere, hogy gyárakat építhettünk Győrben, Jászfényszarun és építhetünk Debrecenben, valamint hogy Budapesten található a konszernen belül is egyedülálló, úgynevezett E/E elektronikai és szoftverfejlesztési központunk.

Különleges feladatokkal foglalkozunk: az önvezető autókat is magába foglaló és más, a távolabbi jövőbe is előretekintő kormányrendszer-fejlesztéseinktől a precíz és csúcstechnológiájú termékeket alkotó alkatrészgyártásig terjed autóipari tevékenységünk az országban. A jó ötletek nálunk sokszor a szó szoros értelmében kézzelfoghatóan testet öltenek, és az algoritmusoktól a kész termékekig terjed a horizont. Itt a honlapunkon részletesen tájékozódhatsz mind vállalatunkról, mind tevékenységeinkről!

A világ minden jelentős autógyártója (OEM) ismer és elismer bennünket, eredményeinket talán egy olyan olimpiai győzelemhez tudnám hasonlítani, mintha valaki mindig újra és újra győzni tudna – miközben évente több olimpiát is rendeznének. Ezek mögött a sikerek mögött erős és összetartó csapat áll, ahol az ajtó nyitva áll egymás számára.

Ez a csapat vagyunk mi, a thyssenkrupp!

Konszernfelépítés

corporate_structure1_Ahun.png
corporate_structure2_Ahun.png

A thyssenkrupp 100 000 munkatársa 56 országban munkálkodik azon, hogy a fenntartható fejlődést kézzelfoghatóan támogató megoldások szülessenek; szakértelmük és elkötelezettségük a vállalatcsoport sikerének alapja. A 2020/2021-es üzleti évben a thyssenkrupp mintegy 34 milliárd eurós forgalmat realizált. Napjainkban az innováció és a technikai fejlődés kulcsfontosságú a globális növekedés és a korlátozott erőforrások fenntartható felhasználása szempontjából. A thyssenkrupp mérnöki szakértelmével hat üzleti területen – Automotive Technology, Elevator Technology, Industrial Solutions, Materials Services, Steel Europe, és Steel Americas – teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy versenyelőnyre tegyenek szert a globális piacon, valamint költség- és erőforrás-hatékonyan állítsanak elő innovatív termékeket.

Automotive Technology üzleti terület

A thyssenkrupp Automotive Technology üzleti területe mintegy 30 000 munkatársával high-tech komponenseket állít elő világszerte az autóipar és a gépipar számára. Az Automotive Technology terület a teljes folyamatot felöleli a nagyteljesítményű alkatrészek fejlesztésétől és gyártásától kezdve a megmunkálásig és komplex összeszerelésig. End-to-end műszaki szakértelmünk és globális piaci jelenlétünk tesz minket az ügyfelek számára valódi hozzáadott értéket biztosító, megbízható partnerré.

Az autóipari termékskála felöleli a vezérműtengelyeket, hengerfejbe integrált vezérműtengely egységeket, forgattyús tengelyeket, kormányrendszereket, lengéscsillapítókat, rugókat, stabilizátorokat, valamint teljes futóművek összeszerelését. A gépipari szektorban a thyssenkrupp alkatrészeket kínál az építőipari gépek és szélerőművek területén, valamint számos általános mérnöki alkalmazást.

A thyssenkrupp Components Technology Hungary a következő üzleti egységekben van jelen az Automotive Technology üzleti terület tagjaként: 

A thyssenkrupp Steering üzleti egysége a világ egyik legjelentősebb kormányoszlop- és kormányrendszer-gyártója. Termékkínálata a kovácsolt alkatrészektől a komplett mechanikus, hidraulikus és elektromos kormányrendszerekig terjed. A csapat olyan innovatív technológiákra is jelentős hangsúly helyez, mint a könnyűszerkezetes felépítés, a kormányrendszerek elektromos támogatása vagy az önvezetés. Ezáltal üzemanyag-takarékosabb, környezetkímélőbb, nagyobb kényelmet és biztonságot jelentő járművek fejlesztéséhez járul hozzá. A szervezet jelenleg mintegy 7000 munkavállalót foglalkoztat, világszerte 16 telephelyen - köztük Magyarországon is, ahol a gyártást a jászfényszarui gyár, a szoftveres és hardveres fejlesztési folyamatokat a budapesti kompetenciaközpontunk látja el.

A thyssenkrupp Camshafts nemzetközi szinten az egyik legsikeresebb vezérműtengely, vezérműtengely modul, vezérmű rendszer, és csapágygyártó. A világ szinte minden gépjárműgyártóját partnerei közt tudhatja, a készre szerelt vezérműtengelyek területén globális piacvezető. A vezérműtengelyek mellett hangsúlyt fektet a vezérműtengelyhez kapcsolódó termékek fejlesztésére is. Ily módon segít optimalizálni a költségeket, az üzemanyag-fogyasztást, a szennyezőanyag- és zajkibocsátást, a súlyt és a beépítési helyet. 3000 munkavállalója a világ 8 pontján évente több mint 30 millió vezérműtengelyt gyárt. Az üzleti egység hazánkban is képviselteti magát - a jászfényszarui üzemünkben hengerfejbe integrált vezérműtengelyek készülnek majd.

Az egész világon a thyssenkrupp Springs and stabilizers neve egyet jelent az innovációval és a high-tech megoldásokkal az alváztechnika területén. A vállalat teljes felfüggesztési tartományra készít rugókat és stabilizátorokat. Egyedülálló termékkínálatuk az olyan standard termékek mellett, mint az acélrugók és stabilizátorok, prémium termékeket is, például súlyoptimalizált csöves szerkezetű stabilizátorokat és stabilizátor rudakat is magába foglal. Működése az egész világra kiterjed, több mint 2500 munkavállalóval  a nemzetközi autóipar kiterjedt fejlesztési és gyártási potenciállal rendelkező partnere. 2017-ben egy újabb, debreceni telephellyel bővült az üzleti egység, ahol 2018-tól csavarrugókat és stabilizátorokat gyártunk neves autóipari partnereink szármára.

A thyssenkrupp Automotive Systems komplett rendszermegoldásokat kínál autóalvázak számára. A legtöbb nagy autógyártó a thyssenkrupp Automotive Systems ügyfele. Az üzleti egység célja, hogy hozzájáruljon az end-to-end optimalizáláshoz azáltal, hogy már a korai tervezési fázisban bekapcsolódik az új koncepciók kidolgozásába. A prototípusok és a gyártási alkatrészek összeszerelése mellett a logisztikai koncepciók megvalósítása teszi a thyssenkrupp Automotive Systems szolgáltatási spektrumát teljessé. Az egység győri üzeme az Audi Hungária Kft. számára gyárt első és hátsó futóműveket, just-in-sequence rendszerben.

Történet

Please publish modules in offcanvas position.