AUTOSAR

Osztályunk fejleszti a vállalat autóipari vezérlőegységein (ECU) futó beágyazott alapszoftver funkciókat, illetve a kormányrendszerek fejlesztésében is használt modern desktop modellező eszközt.

mainheader_autosar_780x325.jpg

Autosar

Osztályunk fejleszti a vállalat autóipari vezérlőegységein (ECU) futó beágyazott alapszoftver funkciókat, illetve a kormányrendszerek fejlesztésében is használt modern desktop modellező eszközt.

Miért érdekes a munkánk?

header-autosar01.jpg
Mivel az AUTOSAR osztályon egyaránt végzünk desktop és beágyazott szoftver fejlesztést, számos szakterület iránt érdeklődő kolléga megtalálhatja a számára legérdekesebb feladatot. Beágyazott fejlesztőink egy modern autóipari szabvány megvalósításán dolgoznak, mindig az aktuális legfrissebb verziót követve, úgy, hogy közben kollégáink személyesen is részt vesznek a szabványosítási szervezet munkájában. Moduljaink között a beágyazott fejlesztés számos tipikus szakterülete megtalálható, pl. a kommunikáció, operációs rendszer, memóriakezelés és a diagnosztika.  Egyes moduljaink biztonsági szempontból kritikus szerepet játszanak (pl. az operációs rendszer), ennek megfelelően az ezeket fejlesztő kollégák megismerik és alkalmazzák a jelenleg legmodernebb autóipari biztonságtechnikai szabványt.
Desktop fejlesztőink egy modern Java alapú technológiára (Eclipse) alapozva fejlesztenek egy komplex modellező, konfigurációs és kódgeneráló eszközt. Munkájuk során a Java és az Eclipse infrastruktúra legkülönbözőbb területeit megtestesítő technológiákat használják a perzisztenciától (XML) kezdve a modellezésen (EMF), form alapú editorokon (JFace, Eclipse Forms) és grafikus diagramokon (Graphiti) át a különböző kódgeneráló technikákig (JET, Xtend).

Szervezetben betöltött szerepünk

header-autosar02.jpg
Beágyazott szoftvermoduljaink a szervezet valamennyi ECU projektjében szerepet játszanak. Az általunk fejlesztett szoftver minden olyan autóban megtalálható, amelybe thyssenkrupp elektronikus kormányrendszer épült..  Közvetlen beszállítói vagyunk a platformfejlesztésnek, illetve az erre alapuló vevői projekteknek támogatást nyújtunk a kommunikációs és diagnosztikai modulok konfigurálásában.  Modellező, konfiguráló és kódgeneráló eszközünk a vállalat szoftverfejlesztőinek napi munkaeszköze, elengedhetetlen ahhoz, hogy uralni tudják a modern autóipari szoftverrendszerek komplexitását és teljesítsék a piacra jellemző feszes szállítási határidőket.  Termékeink magas minőségének és biztonsági jellemzőinek elérése érdekében együtt dolgozunk a vállalat minőségért és biztonságért felelősszakembereivel.

Bővebben a munkánkról

Beágyazott szoftvereink lefedik a szervezet valamennyi autóipari szoftver projektjéhez szükséges kommunikációs modulokat (CAN, FlexRay), garázsdiagnosztikai funkciókat (pl. UDS), a memóriakezelésért felelős szolgáltatásokat, valamint mi működtetjük a vállalat valós idejű biztonságkritikus operációs rendszerét és az ECU állapotmenedzsmentjéhez szükséges modulokat.
Legfontosabb desktop fejlesztésünk a vállalat egyik legfőbb munkaeszközének számító autóipari modellező és kódgeneráló eszköz, amely egy Eclipse-alapú Java alkalmazás. Ez a modellező eszköz teszi lehetővé, hogy a vállalat többi osztályán dolgozó kollégák uralni tudják a modern autóipari szoftverrendszerek egyre növekvő komplexitását és javítsák hatékonyságukat automatikus kódgeneráló megoldásokkal.
header-autosar03.jpg
Az AUTOSAR konzorcium tagjaként kollégáink aktív résztvevői a szabványosítási folyamatnak, ezáltal nemcsak reagálni tudunk a jövőbeli kihívásokra, de aktívan alakítani is azokat.  Szoftvertermékeinket modern technológiákra alapozva fejlesztjük, ide értve a kapcsolódó szabványokat, programozási technikákat, automatikus integrációt és automatizált tesztelést.

A fentieken túl támogatást nyújtunk az általunk fejlesztett beágyazott modulok konfigurációjához az egyes vevői projektek igényeinek megfelelően, illetve oktatásokat szervezünk a modellező eszköz használatával kapcsolatban.

Please publish modules in offcanvas position.