Fejlett technológia osztály

A Fejlett technológia osztályunk feladata, hogy elemezze az autóipari trendek és technológia alakulását a következő 5-15 évre, és az ennek megfelelő termékötletek megvalósíthatóságát bizonyítsa prototípus hardver és szoftver kifejlesztésével.

mainheader_fejlettechnologia_780x325.jpg

Fejlett technológia osztály

A Fejlett technológia osztályunk feladata, hogy elemezze az autóipari trendek és technológia alakulását a következő 5-15 évre, és az ennek megfelelő termékötletek megvalósíthatóságát bizonyítsa prototípus hardver és szoftver kifejlesztésével.

Miért érdekes a munkánk?

header01-fejletttech.jpg
Az osztályon folyó munka fő vonzereje, hogy a folyamatosan és akár hirtelen változó autóipari trendek követése nagyfokú rugalmasságot igényel. Munkánk változatos és gyors ritmusú, mély szakértelmet igényel. Lényeges eleme továbbá, hogy az újdonságokat, új eredményeket, ismereteket gyorsan be kell építenünk a saját világképünkbe, és ennek megfelelően kell kialakítanunk a nyerő stratégiát.

További előny, hogy a budapesti lokáció egyben kompetenciaközpont is, mely jelentős mozgásteret és fejlesztői szabadságot is ad, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy megfelelő sebességgel tudjunk reagálni az eljövendő korok kihívásaira.

A szervezetben betöltött szerepünk

header02-fejletttech.jpg
Az osztály cég a cégben jelleggel működik, emellett minden a működéshez szükséges szakterülettel foglalkozó osztállyal szoros együttműködésre törekszünk.  Ez fontos a megfelelő információáramlás biztosításához a különböző diszciplináris területek között, és elengedhetetlen a kifejlesztett módszerek, termékkoncepciók és technológiák gördülékeny átadásához. Együttműködünk Rendszer- és járműdinamikai osztállyal a járműirányítási algoritmusok fejlesztésében, a Szoftver és Hardver fejlesztési osztályokkal a kifejlesztendő prototípusok különböző szabványoknak való megfelelésének ügyében. 

Kiemelkedő fontosságú emellett a Biztonsági osztállyal való együttműködésünk, hiszen egy biztonságkritikus rendszer kifejlesztéséhez meghatározó fontosságú, hogy már a legelején a koncepciófázisban is biztosítsuk a biztonságos fejlesztést, és a majdani termékek megfelelő biztonsági besorolásához alapvetően szükséges követelmények betartását. 

Bővebben a munkánkról

header04_fejlettech.jpg
Az osztály feladatának ellátásához nagyon szerteágazó területeken kell magas szintű kompetenciát kialakítani és maradandót alkotni. Az osztály kialakítása ahhoz hasonlít, mintha egy cég lenne a cégben. Természetesen az összegyűjtött know-how és a kifejlesztett prototípusok átadása szériafejlesztésre elengedhetetlenné teszi, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a cég többi osztályán dolgozó csoportokkal.

A széleskörű tevékenységi kör miatt az osztályon hardver, szenzor, szoftver és algoritmusfejlesztő mérnökök is dolgoznak. A fejlesztői feladatok mellett nagy hangsúlyt fektetünk az innovatív gondolkodás támogatására, és az újszerű ötletek kipróbálására.

Osztályunk tevékenységi körébe tartozik a budapesti lokáció szabadalmi ügyeinek intézése is, melynek része az újdonságkutatás, a konkurens cégek szabadalmainak kockázati elemzése, és az innovatív ötletek szabadalmazása.

Napjaink robbanás közeli állapotban lévő autóipari trendjei az önvezető autó technológia, az elektromos hajtások megjelenése és az urbanizáció mind alapvetően változtatják meg azt, amit az autózásról, közlekedésről gondolunk. Feladatunk, hogy ezen trendekre megtaláljuk a megfelelő választ.

Egyik legfontosabb projektünk az úgynevezett Steer-by-Wire megoldások fejlesztése, mely lehetőséget biztosít az önvezető technológia kiteljesedésére, és helytakarékosabb mivolta lehetővé teszi az újabb járműgenerációkhoz szükséges elektronikai eszközök praktikus autóba integrálását.

Korunk leginkább sztárolt forradalmi újítása az önvezető technológia számunkra is meghatározó. A teljeskörű kényelmet és biztonságot zászlajára tűző trend létrejöttéhez osztályunk integrált járműirányítási algoritmusok fejlesztésével járul hozzá. A jövő autójához szükséges fejlesztésekben ma még senki sem biztos. A szükséges új funkciók fejlesztéséhez és validálásához elengedhetetlen, teljesen önműködő prototípusrendszer kifejlesztése is ennek a projektnek a feladata.

Please publish modules in offcanvas position.