Hardverfejlesztés

Osztályunkon a thyssenkrupp kormányrendszerek elektronikáját fejlesztjük. Tevékenységi körünkbe tartozik a vezérlőegység (ECU), szenzorok, motor és a motort vezérlő szoftver tervezése, mindezek integrálása és tesztje is.

mainheader_hardverfejlesztes_780x325.jpg

Hardverfejlesztés

Osztályunkon a thyssenkrupp kormányrendszerek elektronikáját fejlesztjük. Tevékenységi körünkbe tartozik a vezérlőegység (ECU), szenzorok, motor és a motort vezérlő szoftver tervezése, mindezek integrálása és tesztje is.

Miért érdekes a munkánk?

img_0788resize.jpg

Az általunk fejlesztett rendszerek biztonságkritikusak, kiélezett teljesítmény és termikus körülmények között működnek, ezért igen szigorú technikai, minőségi és rendelkezésreállósági követelményeknek kell megfelelniük. A milliós példányszámok miatt emellett igen árérzékenyek. Ezeknek a követelményeknek csak úgy tudunk eleget tenni, hogy minden fejlesztési lépést a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, a legkorszerűbb eszközök és komponensek felhasználásával végezzük. 

Mivel budapesti irodánk a cégünk Elektromos és Elektronikus (E/E) Kompetencia Központja, mi vagyunk a felelősek az elektronika és a szoftver teljes fejlesztési életciklusáért, a vevői követelmények feldolgozásától az eredmények autóban történő teszteléséig.

Kevés olyan hely van, ahol olyan alapos és sokoldalú autóipari elektronika fejlesztésben vehetsz részt, mint nálunk.Szervezetben betöltött szerepünkOsztályunk a rendszer- és szoftverfejlesztőkkel együtt felelős a kormányrendszer funkcionális követelményeinek teljesítéséért. Részt veszünk a biztonsági funkciók kidolgozásában és a rendszer biztonságosságának bizonyításában is. Mivel a rendszer ára nagy mértékben függ a munkánktól, fontos, hogy szorosan együttműködjünk a beszerzéssel és a minőségbiztosításért felelős kollégákkal is. Fontos, hogy az elektronika teljes fejlesztési és tesztelési folyamatát mi végezzük.

Bővebben a munkánkról

header-hardver03.jpg
Az elektromos vezérlőegység teljes hardver fejlesztési folyamatát itt hajtjuk végre. Az autógyáraktól megkapjuk a követelményeket, a rendszerfejlesztő kollegáktól az elektronika, motor és szenzorok paramétereit. Ezek ismeretében történik a koncepció tervezés, komponens kiválasztás, áramkör és mechanika tervezés és huzalozás (layout). Mindezekkel párhuzamosan számos analízist, szimulációt végzünk a pontosság, a megbízhatóság és elsősorban a biztonságosság érdekében. Ezek a szimulációk vizsgálják a rendszer termikus, EMC és a vibrációs viselkedését is. A tesztcsoportok a verifikációs és a gyártási tesztek automatizálását lehetővé tevő berendezéseket és szoftvereket fejlesztik.

Osztályunk felel a kormányrendszer nyomaték- és szögszenzoráért továbbá a rásegítést végző motorért. A komponensek fejlesztése mellett verifikálást is végzünk. A motor kontrol a hardverhez legközelebb eső szoftverkomponens, ezért ezt is osztályunkon fejlesztjük. Feladatunk az adott motor optimális vezérlése minimális vibráció mellett.

Az elektronika, a motor és a szoftver összeépítéséhez, felélesztéséhez szükséges integrációs tevékenységek is nálunk zajlanak. Számos teszt elvégzése mellett rendszerszintű elektronikai hibakereséssel is foglalkozunk, valamint az esetleges beszállítói és vevői problémákat is orvosoljuk.


Please publish modules in offcanvas position.