Hardver minőségbiztosítás

A minőségi követelményeket nemcsak a fejlesztés során, hanem a teljes beszállítói láncban szem előtt tartjuk.

mainheader_szoftverfejlesztes_780x325.jpg

Szoftverfejlesztés

Az osztály feladata a vevői követelmények és a rendszerkoncepciók alapján a beágyazott szoftver specifikálása és megvalósítása.

Miért érdekes a munkánk?

A thyssenkrupp által fejlesztett rendszereknek magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Ehhez különféle szabványokat (IATF 16949, VDA6.3, AEC-Q, APQP, VDA19), a belső szabályzást és az egyedi vevői elvárásokat kell követnünk. A minőségi követelményeket nemcsak a fejlesztés során, hanem a teljes beszállítói láncban szem előtt tartjuk. A munkánk nem ér véget a szériabevezetéssel, hiszen ha valamilyen eltérés vagy reklamáció merül fel, azt a lehető legrövidebb idő alatt kivizsgáljuk csúcstechnológiával felszerelt laborunkban. Az ok meghatározásába szükség esetén bevonjuk az alapanyag és alkatrész beszállítókat is, valamint a tapasztalatainkat megosztjuk a fejlesztéssel, hogy a jövőben hasonló eltérések ne következzenek be.  A végső cél az, hogy a termék a fejlesztés végére 100%-ban megfeleljen a követelményeknek, és vevőink elégedettek legyenek a termékünkkel.

A szervezetben betöltött szerepünkA thyssenkrupp által fejlesztett rendszereknek magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Ehhez különféle szabványokat (IATF 16949, VDA6.3, AEC-Q, APQP, VDA19), a belső szabályzást és az egyedi vevői elvárásokat kell követnünk. A minőségi követelményeket nemcsak a fejlesztés során, hanem a teljes beszállítói láncban szem előtt tartjuk. A munkánk nem ér véget a szériabevezetéssel, hiszen ha valamilyen eltérés vagy reklamáció merül fel, azt a lehető legrövidebb idő alatt kivizsgáljuk csúcstechnológiával felszerelt laborunkban. Az ok meghatározásába szükség esetén bevonjuk az alapanyag és alkatrész beszállítókat is, valamint a tapasztalatainkat megosztjuk a fejlesztéssel, hogy a jövőben hasonló eltérések ne következzenek be.  A végső cél az, hogy a termék a fejlesztés végére 100%-ban megfeleljen a követelményeknek, és vevőink elégedettek legyenek a termékünkkel.

Bővebben a munkáról


Minőségbiztosítási projektvezetőként szorosan együttműködünk a projekt- és designvezetőkkel. Rendszeresen nyomon követjük a fejlesztési modellben (V-modell) szereplő munkacsomagok státuszait, és kiértékeljük azokat a minőségügyi célok alapján. Amennyiben eltéréssel találkozunk, a projektcsapattal közösen javító intézkedéseket határozunk meg.

A fejlesztés során bizonyos időközönként mintadarabokat kell szállítanunk a vevőinknek. Ennek a feltétele, hogy az engedélyezési folyamat során értékeljük az aktuális mintát érintő kockázatokat és esetleges eltéréseket. Szükség esetén korlátozásokat határozunk meg a kiszállítani kívánt darabra. Ilyen korlátozás lehet például a termék élettartamára vonatkozó megkötés, vagy a maximális környezeti hőmérsékletre vonatkozó előírás.

A thyssenkrupp beszállítói láncában minőségbiztosítási területen változatos kultúrákkal, technológiákkal, emberekkel lehet napi szinten találkozni. Beszállítóink az Egyesült Államoktól, Európán át Ázsiáig megtalálhatóak. Rendszeresen látogatjuk, auditáljuk őket, mérjük a teljesítményüket, és szükség esetén javító intézkedéseket határozunk meg. A beszállítókkal való együttműködés során lehetőségünk van megismerni a világ élvonalába tartozó félvezető gyártók technológiáit.

Vevői reklamációk esetén együttműködve a társterületekkel arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megtaláljuk az eltérések valódi okát. A vizsgálatokat termékspecifikusan képzett analízis mérnökök végzik. Közülük többen a fejlesztési csapatból csatlakoztak hozzánk, így a minőségi szemlélet mellett elég erős hardver tudás is jelen van nálunk.

Mérnökeink korszerű mérőeszközökkel és akkreditált laborháttérrel végzik munkájukat. Arra törekszünk, hogy munkatársaink javaslatai és ötletei alapján folyamatosan korszerűsítsük mind az eszközállományt, mind pedig a munkafolyamatokat.Please publish modules in offcanvas position.