Tesztelés

Osztályunkon a személyautók elektromos rásegítéssel működő szervokormányrendszereinek funkcionális tesztelését végezzük.

mainheader_teszteles_780x325.jpg

Tesztelés

Osztályunkon a személyautók elektromos rásegítéssel működő szervokormányrendszereinek funkcionális tesztelését végezzük.

Miért érdekes a munkánk?

header-teszteles01.jpg
A nálunk dolgozó tesztmérnökök munkája tanulással kezdődik: el kell sajátítaniuk a tesztpadjaink működését és működtetését, illetve annak a rendszernek a felépítését és működését is, amit tesztelni fognak, hogy a későbbiek során jó teszteket tudjanak előírni. Számos autógyártónak szállítunk kormányrendszereket, melyek a látszólagos hasonlóság ellenére nagyban különbözhetnek. Nem beszélve a rendszer-, hardver- és szoftvertervezőink által fejlesztett, 

egyre összetettebb rendszerekről, amivel mind a tesztjeinknek, mind a tesztpadjainknak lépést kell tartaniuk,  ezért a tanulás és fejlesztés a mi munkánk során is elengedhetetlen. Gyakorlatilag minden tesztünk minden integráltsági szinten automatizált, a tesztelőink által kifejlesztett, legnagyobbrészt Pythonban, illetve Verilogban írt kódbázis nagysága vetekszik a kormányrendszert működtető C-ben írt forráskód méretével. A szervezetben betöltött szerepünk

header-teszteles02.jpg

A tesztosztály szervezetileg elkülönülten végzi a rendszer és a szoftver független funkcionális tesztelését, ami azonban nem jelenti azt, hogy  nincs együttműködés a fejlesztői oldallal, hiszen a rendszer bonyolultságából adódóan sokszor a szoftverfejlesztő és a tesztmérnök együtt ül a tesztpad terminálja előtt, hogy közösen hozzanak döntést egy adott jelenségről, amit a rendszer produkált.


Bővebben a munkánkról

header-teszteles03.jpg

A rendszer három integráltsági szintjén végezzük a személyautók elektromos rásegítéssel működő szervokormányrendszereinek funkcionális tesztelését.

Az első szinten zajlik a vezérlő szoftver tesztelése az elektronikai vezérlőkártyába töltve speciális hardware-in-the-loop tesztkörnyezetben. A második szinten a teljesítménymodullal kiegészített elektronikus vezérlőből és a rásegítőnyomatékot biztosító szinkronmotorból álló részegységet, végül a teljes, a mechanikai komponensekkel kiegészített rendszert teszteljük a tesztpadon.

A munkához használt tesztkörnyezetet, tesztpadokat nem készen vesszük: magunk tervezzük, építjük és karbantartjuk. Minden munkát, amit végzünk, gondosan dokumentálunk, hogy az iparági szabványoknak és a vevői elvárásoknak megfelelően ellenőrizhető legyen mit és hogyan csináltunk, az esetleges hiányosságok és hibák feltárhatók, pótolhatók, javíthatók legyenek.


Please publish modules in offcanvas position.